Isle of Wight 1970 (сообщений - 6)
Dreamer 07.04.2008 17:09
Isle of Wight-це музичний фестиваль,який щорічно проходить на острові Уайт.(знаходиться на південному березі Англії).Вперше фест пройшов у 1968 році й завершився після фестивалю 1970 року. Саме про фест 1970 я далі й поведу мову... На відміну від Вудстока на острові Уайт була майже нетронута природа...Майже все на острові це великі зелені поля,водоспади й найпрекрасніші ландшафти...Я побачив це все на ліцензійному ДВД з виступом там Jethro Tull на цьому ж фесті... Ще до виступу Джетро Талл туди почала З"їзджатися хіппуюча молодь. Вона з собою брала туди весь провіант,палатки,гітари,все що тільки можна....й так по всьому зеленому полю можна було побачити сцену й цілі "родини" людей...Поки Джетро Талл готувалися й Ян Андерсон находив спільну мову зі своєю флейтою...почався м"ягко кажучи конфлікт між хіппі й establishment . Річ у тім шо організатори пропускали тільки тих хто заплатив....а убільшості грошей небуло й організатори у рупор кричали що вони зупинять фест якщо ті хто не платив не звільнять місце...звісно хіппі почали відстоювати своє право подивитися цей фест... До сцени зразу ж підійшли десь так 5 осіб у штанях-клеш,з феньками обвішаними по лікоть ,сталевими пацифіками й почали сваритися й казати що вони нікуди не підуть бо вони хочуть подивитися фест й у них нема грошей й ніхто неможе.. зупиняти їх.. взагалі це все треба бачити було...так як це була епоха Миру й Любові хіппі відстояли свою думку й їм всеж таки дозволили залишитись...ДЖетро Талл почали грати,десь так у паузах теж були деякі заворушення між хіппі й поліцаями....взагалі це треба було бачити бо просто так словами важко описувати...Я совітую всім кому цікава епоха хіппі і той час ну й звісно музика придбайте цей концерт...Я знаю що там ще виступав Джимі Хендрікс(то був його останній прижиттєвий концерт,у кінці ііз-за поганої апаратури ДЖимі розлютився зіграв останнє соло й розбив гітару об сцену й пішов недовольний))й що навіть є цей виступ на ДВД.. Цікаво б було подивитись .... Взагалі,може хтось має якусь ще інфо про цей фест то залишайте коментарі...
Отредактировано пользователем
Zuli 07.04.2008 17:15.
george 08.04.2008 23:33
Ну и ГИЛМОР специально туда ездил - на Хендрикса посмотреть.
Petrovich 09.04.2008 16:37
еще The Who там жгли. и видео есть "Listening To You"
savich 11.04.2008 22:18
george> Ну и ГИЛМОР специально туда ездил - на Хендрикса посмотреть.
Вот Гилмор молодец!
Pacifist 10.05.2008 19:52
А ещё там Джони Митчел плакала на сцене, хиппи писали на заборе "Хендрикса ЛЮДЯМ!", какая то девушка выскакивала голой на сцену, клавишник ELP качался на своём органе, ссцена чуть не сгорела, Tiny Tim (кто это интересно?) пел в рупор неофициальный гимн Англии, а ещё хиппи поломали забор наконец, и какой-то парень ещё до этого сказал организаторам умную фразу "Видите тех 300000 человек за забором? Лучше дайте им сюда пройти бесплатно!" Выступления безусловно хороши, но эра хиппи закончилась именно на этом фестивале.